Registeren
Wachtwoord vergeten?
Alweer een toetje! Tja, wat zal ik er van zeggen, ik ben gewoon gek op toetjes. Eigenlijk moet ik eens op zoek naar een restaurant dat alleen maar toetjes serveert. Hoe fijn zou dat zijn?! Apple crumble vooraf, chocoladesoufflé als hoofdgerecht en dan als dessert dit cappuccinotoetje.
Door dat gure herfstweer van de laatste tijd heb ik enorm trek gekregen in warme smaken zoals appel uit de oven en kaneel. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik sowieso wel een beetje van dit weer houd. De wind, de guurheid, beetje regen en vroeg donker. Van dat weer waarbij je heerlijk de kaarsjes en de open haard aan kan steken.
Ik heb deze week wat minder gezond gegeten. Dat is uiteraard helemaal niet erg, dat doen we allemaal wel eens. Maar dat betekend wel dat het tijd is om een beetje te compenseren. Daarom maakte ik voor de lunch deze salade met geroosterde rode bietjes, spinazie, fêta en amandelschaafsel. Lekker en gezond, een prima combinatie voor bij de lunch. Eventueel kun je het eten met een beetje brood erbij, die je heerlijk doopt in een beetje olijfolie.
Rösti, daar is iedereen vast wel bekend mee. Eigenlijk zijn het gewoon geraspte aardappelkoeken. Doordat de aardappel geraspt wordt, is deze lekker snel gaar en het heeft ook een hele lekkere textuur. Zelf vind ik de rösti-rondjes er het leukst uitzien, maar je kan het natuurlijk ook gewoon als een grote koek bakken. Rösti vind ik typisch zo’n gerecht wat je niet snel zelf maakt, omdat het er moeilijker en tijdrovender uitziet dan het is. Het meeste werk is natuurlijk de aardappels raspen, maar als je een keukenmachine hebt is zelfs dat een koud kunstje.
De feestdagen komen er weer aan! Ik kan haast niet wachten, wat ben ik toch gek op die tijd van het jaar. De kruidnoten, banketstaaf en het gevuld speculaas liggen al een tijdje in de winkel, dus ik vond het hoog tijd voor een passend recept. Aangezien ik van gevuld speculaas heel blij word, was het een kleine stap richting een gevulde speculaascake. Geen slechte keuze al zeg ik het zelf!
Tijd om een recept van mijn moeder te delen. Hoewel ik namelijk zelf gek ben op koken, mag ik ook nog steeds erg graag bij mijn moeder eten. Ze kookt dan ook wel heel erg lekker. Het zou dan ook zonde zijn om nooit haar gerechten met jullie te delen. Deze Siciliaanse kip eten wij altijd met tagliatelle. Door het pepertje krijgt het gerecht een lekker scherp randje, zonder dat de hitte overheersend is.
Naanbrood, daar ben ik in India een klein beetje verslaafd aan geraakt. Enerzijds omdat het één van de weinig dingen is die je kan eten zonder dat je het idee hebt in vuur en vlam te staan. Anderzijds omdat ik altijd al gek geweest ben op brood en dit heerlijke platbrood geen uitzondering is op die gekheid. Hoewel het maken van het naanbrood eigenlijk heel simpel is, moest ik wel meer dan eens experimenteren met uit uitrollen naar de juiste dikte en de hitte van de pan (die is heel heet, dus gebruik bij voorkeur gietijzer). Maar goed, met een klein beetje experimenteren kom je een heel eind en het resultaat is dan ook een super lekker platbrood voor bij een lekkere Indiase curry.
Ik had weer eens zin in Indiaas, oftewel een lekkere curry. In dit geval een heerlijke vegetarische curry met zoete aardappel, pompoen en rode linzen. Het lekkere van curry vind ik dat het echt zo’n smaakexplosie is van ingrediënten. Kruidig, pittig, romig, echt alles bij elkaar. Zo’n gerecht waarvan ook de geuren zich heerlijk door je huis verspreiden (en ook een tijdje blijven hangen). Diegenen onder jullie die wel eens in India geweest zijn, die weten dat dit ook de geuren zijn die je overal in India ruikt. Nou zou deze curry in India een stuk pittiger zijn, voeg dus ook gerust nog een paar rode pepers toe, maar aangezien ik vrij snel in een vuurspuwend draakje verander, heb ik ze achterwege gelaten.
Stoofperen! Daar kan ik nooit genoeg van krijgen. Nu de stoofperentijd weer echt is aangebroken vond ik het hoog tijd voor een stoofperenrecept. Het liefste zou ik namelijk elke week stoofperen eten. Helaas heb ik niet de tijd om elke week een grote pan met stoofperen te maken. En eerlijk is eerlijk, de kant-en-klare variant uit de supermarkt zijn gewoon lang niet zo lekker.
Soms is simpel gewoon het lekkerst. Dat heb ik vaak bij gnocchi, zo gemaakt en super lekker. Het lekkerst vind ik het om de gnocchi zelf te maken, met maar drie ingrediënten is het ook echt een koud kunstje, maar met de gnocchi uit de supermarkt is ook niks mis. Mijn zelfgemaakte gnocchi is wel altijd wat groter en heeft ook niet de mooie vorm die de kant-en-klare variant heeft, maar dat geeft het juist die fantastische zelfgemaakte charme.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.