Registeren
Wachtwoord vergeten?
Nu de Sint weer in het land is, is het natuurlijk hoog tijd voor een Sinterklaasrecept. Nu denk je natuurlijk al snel aan een recept met kruidnoten, maar in dit geval zijn het speculaasbrokken geworden. Ik weet dat je die vaak de rest van het jaar ook nog kan krijgen, maar ik blijf ze om de één of andere reden toch altijd associëren met Sinterklaas.
Dit is het perfecte toetje voor een sinterklaasavond of welke andere avond dan ook. Een heerlijke warme rood fruit speculaascrumble. Een makkelijk toetje waar je op pakjesavond geweldig van kunt genieten en weinig omkijken naar hebt.
5 december! Tijd voor pakjes en veel lekkers! Ik vond het tijd om eens wat anders te maken dan de standaard Sinterklaas dingen. Daarom maakte ik deze speculaasmeringues met chocolade. Geen hele overheersende speculaassmaak, maar precies genoeg, en in combinatie met de chocolade natuurlijk extra lekker.
Dit recept stond al een hele tijd op mijn lijstje om eens te maken. Ik zag er altijd een beetje tegenop, want ik had het idee dat het echt ongelooflijk moeilijk zou zijn. Nou dat is het dus absoluut niet, het kost alleen wel ongelooflijk veel tijd. Mijn spekkoek heeft wel 20 laagjes en al die laagjes moeten allemaal één voor één gebakken worden. Dus als je even wat wilt bakken moet je niet voor dit recept gaan. Het is echter wel een heel lekker recept en ook echt leuk om die koek met al zijn laagjes één voor één op te bouwen. Als je dus een keer indruk wilt maken is het zeker aan te raden om dit een keer te maken. Natuurlijk kun je de laagjes ook wat dikker maken, dan kost het bakken wat minder tijd.
Dit recept wilde ik al een tijdje maken en ik heb er geen seconde spijt van dat ik hem gemaakt heb. Heel gezond is hij niet, nou ja, totaal niet gezond kan ik beter zeggen. Maar wel heel erg lekker! De truc is om er lekker veel toffeesaus op te doen en dan de cake heerlijk met een lepeltje op te eten. Met een lepeltje inderdaad, want de cake zal zo heerlijk doordrenkt zijn dat je die echt niet meer uit de hand kan eten. Misschien niet helemaal standaard in dit recept, maar met een heerlijk vleugje kaneel door het beslag en een beetje koffie door de toffeesaus is dit recept helemaal over de top!
Herfst! Dat betekent hier in huis onder andere stoofperen. Ik ben altijd zo blij als het seizoen voor deze peren weer is aangebroken. Heerlijk twee of drie peertjes bij gebakken aardappels, of als dessert met vanille-ijs. Om over de geweldige geur die zich door het huis verspreid tijdens het stoven nog maar niet te spreken. Het kost wel wat tijd om ze klaar te maken, maar dat is het zeker waard!
Ik ben gek op stoofperen! Ik kan er rustig zonder blikken of blozen vier eten. Mijn favoriete stoofperenrecept is dan ook niet voor niks één van de eerste recepten die ik op mijn blog plaatste. Wij eten nagenoeg elke kerst stoofpeertjes als bijgerecht, daarom leek het me leuk om ze ook eens in een dessert te gebruiken. In tegenstelling tot de meeste crumbles, maak je hierbij de peertjes los van de kruimels. Maar geen zorgen het is super makkelijk en heel erg lekker.
Stoofpeertjes! Zo’n echt heerlijk herfst en winter gerecht waar ik elk jaar weer naar uitkijk en waar je ook eindeloos mee kan variëren. Deze heerlijke stoofkruimelperenslof maakte ik in december voor mijn verjaardag. Een perfecte combinatie als je het mij vraagt en niet moeilijk om te maken.
Stoofperen! Daar kan ik nooit genoeg van krijgen. Nu de stoofperentijd weer echt is aangebroken vond ik het hoog tijd voor een stoofperenrecept. Het liefste zou ik namelijk elke week stoofperen eten. Helaas heb ik niet de tijd om elke week een grote pan met stoofperen te maken. En eerlijk is eerlijk, de kant-en-klare variant uit de supermarkt zijn gewoon lang niet zo lekker.
Wat doe je als je verzot bent op tiramisu en op stoofperen? Dan combineer je die twee natuurlijk gewoon in een recept! Vervolgens voeg je daar ook nog bastognekoeken aan toe en dan heb je kerstdessert dat je ieder jaar op tafel wilt zetten. Normaliter maak ik altijd tiramisu in schaalvorm, maar ja dan haal je er toch nooit een super mooi stuk uit. Daarom heb ik hem deze keer in een springvorm gemaakt. Met een beetje bakpapier op de bodem kun je hem als echt taart aansnijden. Als dat niet feestelijk is, weet ik het ook niet meer.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.