Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik ben gek op rijst en op pannenkoeken, maar had nog nooit een combinatie van beiden geprobeerd. Het werd dus hoog tijd om daar eens verandering in te brengen. En wat blijkt, het is echt een geweldige combinatie! Door de rijst zijn de pannenkoekjes wel enorm vullend, maar je hebt absoluut niet het idee dat je een enorme bak rijst zit weg te werken.
Enige tijd geleden kocht ik op een beurs een sloffenring, helaas was ik er nog niet aan toe gekomen om daadwerkelijk een slof te maken. Deze week was het eindelijk zo ver. Mijn vader is jarig en dat betekend dat hij met gebak dat door mij gemaakt is wil trakteren op het werk. Er zijn genoeg collega’s dus over het algemeen gaat hij met drie verschillende soorten gebak erheen. De laatste jaren probeer ik elk jaar minimaal één nieuw recept te maken. Dit jaar werd het deze heerlijke rood fruit slof met banketbakkersroom en wit chocoladeschaafsel. De amandelspijs die als vulling dient voor de sloffenbodem maak ik zelf, maar er natuurlijk niks mis mee om deze gewoon te kopen.
Scones! Die heerlijke kleine broodjes die ze in Groot Brittannië ’s middags bij de thee eten. Uiteraard geserveerd met jam en clotted cream. Ik wilde ze al een tijdje maken, maar om de één of andere reden dacht ik dat het veel moeilijker en tijdrovender zou zijn dan het daadwerkelijk is. Het is namelijk super makkelijk om te maken en verrassend snel.
De sinaasappel curd die ik gisteren maakte kun je gebruiken als heerlijke vulling voor taart of in dit geval cupcakes. Deze sinaasappel cupcakes zijn dan ook een heerlijke oranje toevoeging aan Koningsdag. Ze zijn niet overmatig zoet en hebben een subtiele sinaasappelsmaak.
Onlangs kocht ik een super mooie bakvorm waarin je zes mini tulbandjes kan bakken. Zeg nou zelf, ze zien er toch fantastisch uit?! De tulbandjes hebben een beetje het formaat van een donut, dus zijn een prima formaat voor één persoon (als je serieuze trek hebt). Maar geen zorgen als je deze vorm niet hebt, want je kunt van dit beslag ook prima cupcakes bakken.
Het maakt voor deze cake niet uit of je nou kunt bakken of niet, deze cake kan iedereen maken. Normaliter maak je deze cake met theebiscuitjes, echter voor deze variant heb ik chocoladekruidnoten en speculaasbrokken gebruikt. De cake is ongelooflijk makkelijk om te maken en SUPER LEKKER (aldus mijn scoutingkids). Voor dit recept heb je vooral een beetje geduld nodig. De cake moet namelijk opstijven in de koelkast. Je kunt hem dus ook het beste een avondje van tevoren maken. Eigenlijk ideaal voor de Sinterklaasavond, want op de dag zelf heb je er geen omkijken naar en kun je ’s avonds heerlijk snoepen.
Een zeldzaam gehoord compliment bij mij in de vriendengroep: “Ik vind dit nog lekkerder dan je brownies”. Dat wil wat zeggen, want zonder brownies mag ik niet eens mee op vriendenweekend (nou ja, dat beweren sommigen ten minste). Ik vind een sloffentaart echt mooi gebak. Je kunt er qua smaak zoveel kanten mee op en de bodem met amandelvulling maakt het helemaal luxe. De mango passievruchtencurd maakt deze taart heerlijk zomers (heerlijk dus om nog even dat zomerse gevoel te hebben) en de meringue geeft het net dat beetje extra. Het recept is voor 2 sloffen. Het is dus het makkelijkst als je 2 sloffenringen hebt, anders moet je de bodems onafhankelijk van elkaar bakken.
Ik vind deze sneeuwpoppen echt super schattig! En perfect om uit te delen aan kinderen. Ze zijn ook nog eens vrij makkelijk om te maken, je moet alleen wat geduld hebben, want de meringue moet drogen en dat kost tijd. Je kan de oven trouwens niet op een hogere temperatuur zetten om het droogproces te versnellen, want dan zullen de meringues verkleuren of bij een hele hoge temperatuur zelfs verbranden. Dit weet ik trouwens uit ervaring, al had ik de oven niet expres hoger gezet.
Ja, ik weet het! Het is een nogal bijzondere naam voor een koekje. Ik heb echt geen idee waar de naam van deze koekjes vandaan komt. Met wat speuren op het internet komen er diverse verhalen naar boven, dus heb ik het maar opgegeven om de daadwerkelijke oorsprong te achterhalen. Ik ken de koekjes uit de Verenigde Staten waar ze veel gegeten worden. Deze vanille koekjes zijn in ieder geval heerlijk zacht met een lekkere knapperige beet van de kaneelsuiker die eromheen zit.
Een tijdje geleden nam ik mijn eerste video op. Het klopt dat je de video nog niet gezien hebt, die hoort namelijk bij dit recept en helaas had ik eerder geen tijd om het recept erbij te schrijven. Maar nu is het eindelijk zover! Het recept is geschreven en mijn eerste videorecept staat online. Een video over heerlijke zachte witte chocolade koekjes.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.