Registeren
Wachtwoord vergeten?
Valentijnsdag komt er weer aan en dan moet er natuurlijk iets zoets op tafel komen met bij voorkeur een rood of roze tintje. Daarom maakte ik dit weekend een pavlova in hartvorm, met daarop een mascarponemengsel, frambozen en chocoladerasp.
Als je van lekker zoet houdt, dan is deze pavlova zeker wat voor jou. Heerlijke eiwitschuim die gedroogd is in de oven (je moet dus wel wat geduld hebben, met lemon curd en verse (Nederlandse) aardbeien. Een zoet geheel dus. Wel moet je de pavlova het liefst gelijk serveren, om te voorkomen dat hij slap wordt. Zo’n pavlova is namelijk lekker knapperig aan de buitenkant, maar nog een beetje zacht aan de binnenkant. Altijd een heerlijke combinatie.
Ik ben gek op toetjes!! En ik ken maar weinig mensen die dat niet zijn. Nou zal je mij niet snel een bakje vla of yoghurt zien eten, maar een heerlijk uitgebreid dessert met allerlei verschillende smaken maak je mij helemaal blij mee. Zo ook met deze heerlijke mini pavlova’s met een mascarpone amaretto crème, appeltjes gebakken met kaneel en calvados en gekaramelliseerde pecannoten. Super makkelijk om te maken, alle losse onderdelen maak je van tevoren klaar en zodra je het wil serveren hoef je alleen nog maar even de pavlova’s samen te stellen, een werkje van 5-10 minuten maximaal.
Ik ben gek op dingen met kaneel. Zeker aan veel baksels vind ik het een heerlijke toevoeging. Kaneelbroodjes at ik ooit voor het eerst in de Verenigde Staten samen met mijn tante die daar woont en sindsdien ben ik er echt gek op. Niet dat ik nu wekelijks kaneelbroodjes maak en eet, want laten we wel wezen ze zijn nou niet echt gezond. Maar zo af en toe kan ik er echt enorm van genieten. Deze keer besloot ik een bekende variant te maken. Namelijk pecan-kaneelbroodjes. In feite gewoon kaneelbroodjes, maar dan met een heerlijke vulling van fijngehakte pecannoten en een topping van gekaramelliseerde pecannoten.
Dit vind ik een klein ontbijtfeestje! Poffertjesspiezen met aardbeien, frambozen en poedersuiker. Daar word je toch als een kind zo blij van?! Super geschikt natuurlijk voor bij het paasontbijt of de paasbrunch. Of zelfs erg lekker als je een keer wat anders wilt serveren bij een high tea. Ik gebruik zelf een gietijzeren poffertjes pan, zo’n pan kun je mooi heet maken.
Zin in een lekkere weekend snack die net even anders dan anders? Maak dan deze karamel chocolade popcorn! Chocolade en karamel zijn sowieso al een fantastische combinatie en helemaal lekker met popcorn. Pas wel op, deze popcorn is verslavend lekker!
Zo’n 4 jaar geleden was ik vlak na de kerst bij familie in de States. Zij hadden toen een enorm koekblik staan met zoute pretzels gehuld in witte chocolade. Daar heb ik me toch tegoed aan gedaan! Ook nam ik me gelijk voor om ze een keer zelf te maken. Zout en zoet blijft toch een heerlijke combinatie.
Dit is het perfecte toetje om op tafel te zetten met de kerst! Hoewel je het misschien niet zou denken is chocolademousse onwijs makkelijk om te maken. Het recept heb ik gebaseerd op het chocolademousse recept van Jamie Oliver. Deze chocolademousse is iets steviger en veel voller van smaak dan wat je in de supermarkt kan kopen. En wat is er nou beter dan indruk te maken met een zelfgemaakte chocolademousse?! De chocoladebakjes zijn natuurlijk optioneel, maar die zijn ook vrij makkelijk om te maken en als je hoge ogen wilt gooien zou ik de mousse daar zeker in serveren. Hoe weet ik dat je er hoge ogen mee gooit? Dat heb ik even uitgeprobeerd bij mijn eigen familie. Er ging heel wat “Wow” en “Knap gemaakt” over tafel.
Hoe leuk zijn deze ijsvormpjes?! Ik vond ze bij de Action en kon ze niet laten liggen. Zelfs nu word ik nog steeds enthousiast van een Raketje. Dus wat is er dan leuker om zelf ook eens raketjes te maken. Ik heb er wel voor gekozen om het een toch een beetje een gezond tintje te geven door alleen fruit te gebruiken. En geloof me, daar werd het ijsje zeker niet minder lekker van.
Deze koekjes zijn super lekker, tenminste dat vonden de kinderen op scouting die na het eerste koekje gelijk om een tweede vroegen. Eigenlijk zijn het meer cakejes dan koekjes als je naar de textuur gaat kijken. Oftewel ze blijven helemaal zacht. Maar lekker dat ze zijn, ik kon er zelf ook niet vanaf blijven. De glazuur geeft het koekje iets heel zoets, dus als je niet een enorme zoetekauw bent, doe dan gewoon wat minder glazuur op de koekjes. Ik, daarentegen, ben gek op zoet, dus bij mij zat er een beste laag glazuur op. Heerlijk!
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.