Registeren
Wachtwoord vergeten?
De feestdagen zijn nog niet helemaal voorbij. Gelukkig, want ik ben gek op de feestdagen! Daarom heb ik deze feestelijke tulband gebakken. Vroeger (lang geleden), toen je op de basisschool nog snoep mocht uitdelen wanneer je jarig was, bakte mijn moeder altijd een marmertulband voor de leraren. En aangezien ik net een nieuwe tulbandvorm heb aangeschaft (is het geen beauty?!) leek het me een mooie gelegenheid om weer eens zo’n lekkere cake te bakken.
De 14e februari komt eraan, oftewel Valentijnsdag. Eerlijk gezegd heb ik niet heel veel (lees: helemaal niks) met deze dag, maar het is wel een prima reden om een heerlijk zoet dessert te maken. En dat doe ik natuurlijk maar al te graag! Ik vind het heerlijk om meringues in desserts te verwerken. Zo lang ze maar zelf gemaakt zijn natuurlijk.
Ik heb al heel wat meringues gemaakt. Ze zijn leuk als cadeautje en onder de juiste omstandigheden kun je ze redelijk lang bewaren. Het gaat ook weleens mis hoor. Met name als ik ongeduldig ben en het eiwit niet lang genoeg opklop. Of als het weer niet meewerkt en het te vochtig is buiten, want meringues en vocht gaan dus echt voor geen meter samen. Gelukkig heb ik met deze meringues geen problemen gehad en zijn ze gewoon hartstikke lekker.
Tijd voor Spaanse zoetigheid. Miguelitos zijn luchtige Spaanse mierzoete gebakjes met daartussen vaak een roomvulling. De miguelitos zijn vernoemd naar de beste vriend van de bedenker van het gebakje die het als eerste mocht proeven. Ze zijn lekker luchtig, zoet en klef. Een heerlijke combinatie die je zowel als gebakje bij de koffie of thee kan serveren of als een klein dessert. Mijn versie hebben iets meer kaneel dat het origineel. Ik vind kaneel namelijk heerlijk, dus ik kon het gewoon niet laten. Wil je dichter bij het originele recept blijven, laat dan de losse kaneel weg en doe enkel het kaneelstokje erin.
Tja, tegen taart kan ik eigenlijk nooit nee zeggen. Het is namelijk TAART! Als echte zoetekauw ben ik er dan ook gek op. Al moet ik eerlijk toegeven een stuk taart kan best machtig en soms veel te veel zijn. Daarom zijn deze mini cheesecakes ideaal. Je kunt ze eigenlijk eten als een koekje en zelfs een tweede kan met dit formaat prima. Ik vind cheesecakes het lekkerst met een bastogne bodem, die in combinatie met de zoute karamel topping het echt helemaal compleet maakt.
Monchoutaart! Van de klassieke versie met kersen word ik heel gelukkig. Uiteraard met een bastognebodem, die hoort er gewoon bij. Maar monchoutaart kun je natuurlijk met eindeloos veel toppings maken. Ik weet het, ook met de bodems kun je variëren, maar ik ben persoonlijk behoorlijk verknocht aan de bastogne variant, dus dat heb ik ik dat voor nu even achterwege gelaten.
Ik wilde al een tijdje zelf mueslirepen maken en deze week was het eindelijk zover. Na een eerste mislukte poging (ze vielen volledig uit elkaar), had ik bij de tweede poging een heerlijke badge mueslirepen. Heerlijk met geroosterde havermout, gepofte rijst, amandelen, rozijnen en chocolade. Overigens vind ik mueslirepen altijd veel gezonder klinken dan ze daadwerkelijk zijn. Tja je moet al die heerlijke ingrediënten wel aan elkaar plakken, maar gelukkig vind ik de smaak veel belangrijker dan hoe gezond ze daadwerkelijk zijn.
De oranjekoorts is echt losgebarsten! Niet per se bij mij in huis, maar overal waar ik kom of langsrij kom ik oranje vlaggetjes tegen. En hoewel ik geen voetbalfan ben, vind ik al die gezelligheid wel heel erg leuk! Daarom dat ik het hoog tijd vind om een oranje recept te delen. Dat van mijn mini oranje tompouces met mandarijntjes. Deze tompouces zijn heerlijk gevuld met banketbakkersroom. Wat mij betreft hebben ze ook het perfecte formaat voor bij de thee of koffie, of als klein dessert.
Heerlijk de paasdagen! Tijd voor een lang weekend met een heerlijk dessert. Ik gebruikte zo’n super lekkere Tony Chocolonely zeezout karamel reep om een chocolademousse (geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver) mee te maken. Hier vulde ik vervolgens een wit chocolade ei mee. Dat laatste ben ik overigens bij drie winkels voor geweest, maar bleken ze gewoon bij de supermarkt (in mijn geval Albert Heijn) te verkopen. Aangezien het een wat stevige mousse is, heb je genoeg aan twee gevulde eieren voor vier personen.
Nog wat lekkers nodig voor bij de thee of koffie deze paasdagen? Maak dan deze super lekkere paastaart. De slagroom heb ik verstevigd met behulp van gelatine, maar je zou er eventueel voor kunnen kiezen om daar een slagroomversteviger voor te gebruiken. Het is echt een heerlijke en makkelijk (ondanks de vele stappen) taartje om te maken. Ik heb hem gevuld met aardbeienjam, maar je zou ook kunnen overwegen om de taart te vullen met lemon curd voor wat extra frisheid.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.