Registeren
Wachtwoord vergeten?
Het klinkt misschien een beetje suf, maar ik vind gedroogde mango’s dus super lekker! Het is heerlijk zoet en geeft je echt het idee dat je iets aan het snoepen bent. Gelukkig iets wat wel een stuk gezonder is dan een zak winegums leeg eten, een stuk lekkerder en een stuk minder chemisch. Je bent alleen wel even bezig om het te maken, namelijk zo’n 2 uur. Het is wel het makkelijkst als je met meerdere bakplaten tegelijk in de oven kan werken, want dan kun je extra veel maken!
Dit recept is een typisch voorbeeld van waarom ik ’s avonds laat eigenlijk geen (of juist wel) 24kitchen moet kijken. Zeker geen programma’s die gaan over het bakken van taarten, daar krijg ik namelijk altijd enorme honger van en ik moet me dan echt inhouden om niet gelijk de keuken in te duiken en iets zoets te bakken.
Wat houd ik toch van deze tijd van het jaar. Het wordt wat kouder, de openhaard kan weer aan, de winkelcentra zijn gezellig versierd met lichtjes en andere decoraties, en overal zijn heerlijke lekkernijen te krijgen. Gevuld speculaas is er daar één van.
Ik had nooit gedacht dat het maken van gevulde koeken zo makkelijk zou zijn. Maar waarom ook niet, ik bedoel het is gewoon twee lagen koekjesdeeg met een vulling ertussen. Een hele lekkere vulling dat wel. Ik maakte laatst een flinke berg amandelspijs voor een rood fruit sloffentaart. Hier had ik flink wat van over, dus was het tijd om nog wat te maken met dit heerlijke goedje. Nou ja eigenlijk twee dingen, want ik heb er ook nog een appel kruimel sloffentaart mee gemaakt. Dat recept volgt later.
De feestdagen komen er weer aan! Ik kan haast niet wachten, wat ben ik toch gek op die tijd van het jaar. De kruidnoten, banketstaaf en het gevuld speculaas liggen al een tijdje in de winkel, dus ik vond het hoog tijd voor een passend recept. Aangezien ik van gevuld speculaas heel blij word, was het een kleine stap richting een gevulde speculaascake. Geen slechte keuze al zeg ik het zelf!
Dat klinkt misschien tegenstrijdig, chocolade, cake en gezond, maar het kan toch echt. Ik bakte gisteren deze smeuïge chocoladecake met daarin onder andere banaan, dadels, amandelmelk, speltbloem, palmsuiker en extra pure chocolade. Heerlijk! En lang niet zo slecht als een roombotercake (al zal ik ook daar niet gauw nee tegen zeggen).
Woensdag is pannenkoekendag hier in huis. Geïntroduceerd door mijn moeder toen ik op de basisschool zat en ik kan me niet anders herinneren dan dat ik elke woensdagmiddag met de lunch pannenkoeken te eten kreeg. Hoewel we nu niet meer elke woensdag pannenkoeken eten, vind ik het nog steeds even lekker als vroeger.
Tijd voor een toetje! Hoewel ik (uiteraard) gek ben op toetjes, eet ik ze niet heel regelmatig. Een beetje een gezondheidsoverweging, want hoewel ik vier uur in de week dans is er tegen een toetje elke dag echt niet op te dansen. Tenminste niet tegen het soort toetjes waar ik van houd, zoals chocolade-ijs en tiramisu. Aan dat rijtje kan nu ook dit toetje worden toegevoegd. Heerlijke zelfgemaakte hangop met vanille, gebakken nectarine en bastogne koekkruimels.
Omdat ik het toch niet kon laten heb ik nog een echt Sinterklaas recept gemaakt. Geen zorgen hoor, het is niks ingewikkelds, los van gewoon iets in de winkel kopen wordt het bijna niet makkelijker dan dit. Het perfecte toetje voor op pakjesavond of wellicht met een andere topping op een andere avond. De hangop is niet mega zoet (want dat hoeft voor mij niet), experimenteer eventueel zelf met wat je lekker vindt qua zoetheid door bijvoorbeeld ook een beetje honing toe te voegen.
Ik had al de hele week zin om koekjes te bakken, dus heb ik gisteren deze heerlijke havermoutkoeken gebakken met witte chocolade. Als je nu denkt gezonde koeken omdat er havermout in zit kun je het wel vergeten. Deze koeken zijn niet dieetproof, maar wel heel erg lekker. Deze lekkere havermoutkoeken zijn gekruid met kaneel en een beetje nootmuskaat. Ze zijn supermakkelijk om te maken en perfect voor bij de koffie of thee of als zoet tussendoortje.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.