Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik heb bij mijn ouders aan huis een kantoor. We hebben ook nog een ander kantoor, maar uit praktische overwegingen kies ik er meestal voor om op dit kantoor te werken. Het leuke daarvan is dat ik praktisch iedere middag gezellig met mijn moeder een kopje thee drink. Bij zo’n lekkere kop thee hoort natuurlijk ook wat lekkers. Dit lekkers is meestal een lekker chocolaatje, een bonbon, of een koekje.
Het was weer die tijd van het jaar. Mijn vader was bijna jarig en dan krijg ik standaard de vraag of ik gebak voor hem wil maken zodat hij kan trakteren aan zijn collega’s. Natuurlijk ben ik de beroerdste niet, want taart bakken vind ik gewoon super leuk, dus ieder jaar weer maak ik gebak voor hem. Ik ga altijd voor twee van mijn favoriete recepten, namelijk appelkruimeltaart en brownies, en één soort gebak dat ik nog nooit eerder gemaakt heb.
Honeycomb is een luchtige harde karamel die je met maar drie ingrediënten maakt. Het staat onder vele namen bekend en wordt veelal in diverse Engelstalige landen gegeten. Zo is een andere naam ervoor bijvoorbeeld hokey pokey (Nieuw Zeeland) of cinder toffee (Groot Brittannië). Je maakt honeycomb met suiker, baksoda, een beetje water en honing of golden syrup. Deze laatste is hier niet heel makkelijk te krijgen, daarom heb ik honing gebruikt. Dat wil ook gelijk zeggen dat de smaak van de honing heel erg van invloed is op de smaak van de honeycomb. Ga voor een honing met een relatief lichte smaak, de smaak van de honeycomb is namelijk vrij sterk. Daarom is de combinatie met melkchocolade extra lekker. De romigheid van de chocolade is namelijk heerlijk met de honing karamelsmaak van de honeycomb.
Mijn moeder haalt met enige regelmaat een honing-notenbroodje bij de bakker. Daarom wilde ik haar eens verrassen met een zelfgemaakte variant. Een geslaagde actie, want dit honing-notenbroodje met honing, amandelen, pecannoten, vanillepudding en bladerdeeg vond ze heerlijk. Ik heb van de broodjes een soort knutselwerkje gemaakt, maar als je lekker makkelijk wilt doen vouw je gewoon de hoekjes van het bladerdeeg naar binnen.
Regelmatig zie ik op mijn tijdlijn recensies van nieuwe kookboeken voorbij komen. Altijd erg leuk, want een nieuw kookboek betekend vaak ook veel inspiratie. Maar inspiratie hoef je niet alleen uit nieuwe kookboeken te halen, er zijn namelijk ontzettend veel oudere kookboeken waar je de lekkerste gerechten uit kunt halen.
Altijd als ik naar Oostenrijk ga eet ik daar met de lunch graag een bord kaiserschmarren. Heus niet elke lunch, zo gezond is het niet, maar toch zeker een paar keer. Het is namelijk wel heerlijk bijkomen als je van de piste afkomt. Helaas ben ik al enige tijd niet meer in Oostenrijk geweest en dus stond er op mijn shortlist om ze gewoon eens zelf te maken. Deze week was het eindelijk zo ver. De kunstpiste (zonder sneeuw, maar met borstels) bij mij in de buurt is misschien niet te vergelijken met het echte Oostenrijk, maar dat mocht de pret zeker niet drukken.
Kaiserschmarren (of Kaiserscharrn, de spelling varieert wat op het internet) zijn heerlijk! Ik vind wel dat ze er wat vreemd uitzien, namelijk een dikke pannenkoek die in stukken gehakt is. Gelukkig doet dat niks af aan de smaak. Vaak worden kaiserschmarren gegeten met appelmoes, maar ook met andere dingen is het erg lekker. Zoals een makkelijk zelfgemaakte rood fruit compote!
Ik zou liegen wanneer ik zou beweren dat ik regelmatig croissants eet. Eigenlijk eet ik ze vooral met feestdagen en in de vakantie. Oftewel ik heb er voor mezelf een beetje een luxe item van gemaakt. Ik vind croissants namelijk heel erg lekker, maar echt gezond zijn ze niet. Omdat het af en toe toch lekker is om een beetje dat vakantiegevoel te hebben, ook al ben je niet op vakantie, besloot ik om croissants te maken gevuld met kaneelsuiker. Echt een heerlijk recept om de dag mee te beginnen.
Met de Pasen voor de deur eet ik al dagen veel te veel paaseitjes. Ze zijn ook zo lekker! Ik ben vooral gek op eitjes met karamel. Heerlijk als er feestdagen voor de deur staat waar het voor een groot deel toch ook draait om eten, eten en nog meer eten. Naast het eten van eindeloos veel paaseieren is het natuurlijk fijn om ook wat te variëren. Daarom besloot ik om deze heerlijke karamel meringues met jullie te delen. Ik was al gek op vanille meringues, maar deze zijn wat mij betreft nog wel een stapje lekkerder. Ze zijn makkelijk om te maken, je moet alleen goed opletten dat je je karamel niet verbrand.
Onlangs maakte ik voor Valentijnsdag koekjes met een hart van jam. Dat koekjesdeeg beviel me zo goed dat ik besloot om er nogmaals koekjes mee te maken. Deze keer werden het knapperige amandelkoekjes, gebaseerd op de koekjes die mijn moeder en ik regelmatig bij de banketbakker halen. De koekjes vielen erg in de smaak bij iedereen aan wie ik ze uitdeelde waarbij het zelden bij één koekje bleef, dus wat mij betreft een geslaagd recept.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.