Registeren
Wachtwoord vergeten?
Tijd voor een familierecept! Deze kniepertjes werden al door mijn overgrootmoeder gemaakt. Zij gaf het recept door aan mijn oma en tegenwoordig is mijn tante meestal de “klos” om ze te bakken. Maar ook hier houdt het niet op. Ook sommige van haar kinderen kunnen ze maken en ook diverse kleinkinderen hebben ook al achter het kniepertjesijzer gestaan. In die zin loop ik eigenlijk een beetje achter op de rest. Het kniepertjesijzer stond al zeker 5 jaar (waarschijnlijk langer) bij mijn ouders op zolder en ik had zelfs nog nooit om het recept gevraagd.
Valentijnsdag, de dag van liefde en de dag dat je waar je ook kijkt alles in de vorm van een hart tegenkomt. Daar kon ik natuurlijk niet bij achterblijven, daarom maakte ik deze lekkere vanillekoekjes met een hart van jam. Zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan iemand iets heerlijk zelfgemaakts geven. Dat maakt zo’n dag toch extra speciaal. Dus kom op, sla aan het bakken en verras iemand met een lekker zelfgemaakt koekje.
Het is alweer bijna koningsdag! Helaas ook dit jaar geen gezellige rommelmarkt, dus des te meer reden om de dag te vieren met heerlijk gebak. Maak bijvoorbeeld deze lekkere koningsdag monchoutaart met aardbeien, peer, blauwe bessen en een bodem van bastognekoeken.
Morgen is het alweer Koningsdag! Daar mag natuurlijk best een bijpassend koekje bij. Deze vrolijke koekjes in de vorm van vlaggen en kroontjes kun je morgen in ieder geval zeker serveren. Ik heb uitstekers gebruikt om de koekjes in deze vorm te krijgen, maar je kunt natuurlijk makkelijk een papieren mal gebruiken om ze uit te snijden.
Morgen is het koningsdag en daar mag best een lekker gebakje bij. Daarom bakte ik deze heerlijke Koningstulband met rood, wit en blauwe accenten. Heel veer meer vanille dan deze tulband zal je het niet snel treffen met zowel vanillesuiker, vanille extract als vanillemerg. Mijn huis ruikt dan ook heerlijk op dit moment!
In januari gaan we lekker gezond doen… Nou ik niet hoor, ik eet gewoon lekker waar ik zin in heb en zolang mijn broeken nog passen vind ik dat wel prima. Vandaag had ik zin in cake. Dus wat doe je dan? Je bakt er natuurlijk eentje! Dus zo gezegd, zo gedaan. Het werd een cake gevuld met stukjes appel en wel drie specerijen erin. Toen de cake eenmaal in de oven stond rook al snel het hele huis overheerlijk.
Lemon curd, een zoetzure citroencrème die heerlijk is met scones, madeleines, als cakevulling en bij nog vele andere dingen. Onlangs gebruikte ik lemon curd in een recept, hartstikke lekker natuurlijk, maar helaas niet zelf gemaakt. Nu wist ik dat het niet heel moeilijk zou moeten zijn om zelf lemon curd te maken, dus heb ik dat gelijk op mijn shortlist van recepten gezet. Lemon curd heeft maar een beperkt aantal ingrediënten en vereist vooral een klein beetje geduld bij het maken.
Valentijnsdag komt er weer aan en dan is het natuurlijk tijd voor een recept in thema. Niks in hartvorm, maar dat komt vooral omdat ik niet zo goed ben in macarons opspuiten in een hartvorm. In tegenstelling tot de vorige keren dat ik macarons maakte heb ik deze keer geen natuurlijke kleurstof gebruikt. Dat kwam toevallig zo uit, want ik wilde graag roze macarons en had daar geen natuurlijke kleurstof voor bij de hand.
Als je net als ik gek bent op zoute karamel dan is dit het macaronrecept voor jou! Deze macarons hebben zelfs een dubbele dosis zoute karamel. De vulling bestaat namelijk uit een rand van zoute karamel botercrème, met daarin een hart van zoute karamel. Je moet alleen oppassen dat je er niet te veel karamel in doet, want dan valt de smaak van het macaronkoekje weg en dat is simpelweg zonde.
Dit leuke koekje is eigenlijk een doodgewoon shortbread koekje, maar dan half chocolade en half vanille. Zoals je op de foto kunt zien ben ik niet echt een kei in ronde koekjes maken. Deze koekjes zijn dan ook niet uitgestoken, maar gesneden. Ik vind het wel een erg leuk effect hebben en geen koekje is exact hetzelfde, het heeft eigenlijk wel iets gezelligs.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.